Sweden are in chock, I´m not.


img_1002Sverige är i chock. Jag har väntat på denna dag, jag är förvånad att den inte har kommit tidigare. Jag gillar inte att den plötsligt kom, men jag är som sagt inte förvånad. Vi har levt på lånad tid. Med allt som har hänt runt om i världen så är detta som sagt inte något ovanligt. Jag åker pendel 30-40 min varje morgon och em för att ta mig till och från skolan och i rusningstid, därför brukar tanken slå mig att morgonrusningen skulle vara ett bra läge för ett attentat. Eller att centralen där mycket folk samlas för att ta sig till alla Sveriges hörn. Nu blev det inte morgonrusning eller centralen, men en gata fylld med människor. Det är fruktansvärt det som hänt och det är svårt att ta in även om jag inte är förvånad. Jag själv kan tacka mitt förvirrade huvud att jag hade glömt mötet med min examenskompis på fredagen morgon och bokade en hemresa på morgonen så jag inte tog tåget vid 16 till Östersund, då hade jag blivit kvar nere och fått gå hem med min fina packning.

I dag vaknar Sverige upp till en ny verklighet. Idag är en dag då många kommer att börja peka finger mot redan utsatta grupper eller skapa mer gemenskap med dem för att de ska känna sig mer involverad i samhället. Det farligaste vi kan börja göra är att börja peka finger mot religioner i världen, för det ska ni veta att kristendomen har en gång i tiden inte varit Guds lilla lam själv. Korstågen vi utförde var inte nådiga.

Jag personligen tänker fortsätta att leva mitt liv som vanligt, kommer fortsätta att vara vänlig mot alla jag möter. Ge en hjälpande hand oavsett färg, kön, läggning eller religion. Varför ska jag gå och vara rädd i onödan, det kommer bara begränsa det liv jag vill leva! Men jag kommer självklart att fortsätta att känna av situationer jag hamnar i och lita på min magkänsla så som jag alltid har gjort, den har hjälpt mig dit jag är idag.

Stå upp Sverige, visa att vi har vackra hjärtan och kan ta oss igenom denna fruktansvärda händelse utan att tappa vem vi är. Men framförallt, våga vara stolt svensk. Hissa flaggan, bär din folkdräkt, våga visa att du är stolt över dina rötter. Låt inte främlingsfientligheten ta över det som visar att vi är stolta svenskar.

 

Annonser

Lämna ett avtryck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s