Domaren i pappas kläder


img_8723-1

Efter att ha varit borta från planen i 1,5 år pga skada är det dags att åter ta på sig kläderna och hålla i reglerna på planen känns riktigt kul. Uppladdningen har inte varit den bästa, är nu inne på den tredje veckan av en riktigt fin förkylning som började med fyra dagars feber och sedan massa snuva och trötthet. Började känna mig bättre men så tog den om lite, detta har så klart gjort att jag inte kunnat träna som jag ska inför löptestet. Men det är inte så mycket att göra åt det.

Var och hämtade ut mina nya kläder idag på intersport. Eftersom jag inte tyckte det var någon mening att beställa kläder förra året så gick jag miste om de fåtal och då menar jag fåtal kläder som beställdes in till oss kvinnliga domare ur adidas damkollektion. Jag har i vanliga fall dam XS, så jag fick beställa herr S eftersom de knappast tänker beställa in nya damkläder i år snåla som de är. Här säger de att de vill se fler kvinnliga domare men visa det då! Se till så man inte behöver skämmas när man kommer ut på planen i något som ser ut att vara plockat ur pappas garderob eller ur pojkvännens. Blir så jävla arg, alltså det är ju inte så att jag får kläderna gratis heller för det ligger jag någon division fel för att få. Nä jag får snällt betala de dyra pengarna för att se ut som en levande potatissäck! Och vart annat år kommer det nya kläder och jag som dömer div 1 måste ha den senaste kollektionen för annars riskerar SvFF att bli av med kontraktet om någon skulle råka se att jag har fel kollektion på mig från adidas. Jag är student i ca 100 dagar till så det är inte så man tycker det är jätte kul att lägga ut dessa pengar. Och nej, det hade jag inte tyckt annars heller. Vem fan vill ha kläder som inte passar??? Och att komma i förstora kläder till match känns lite som en clown som går in på planen, allt annat ska vara still och profil. Skjorta, svarta byxor och städad när man kommer på plats. Sedan när du kommer ut på planen ser du ut som en clown, alltså snälla. Är det någon annan än jag som ser dubbelmoralen i detta? Detta var en stor diskussion förra året när den nya kom och vi fick damkollektionen enbart för att media blev inblandad. Allvarligt, ska det behöva vara så?

Lite fakta.
Jag dömer div 1 dam som huvuddomare som är en regional serie i SvFF. Går som Linjeman i Elitettan dam samt får gå på div 3 herr. Är fjärdedomare i Damallsvenskan.

Lämna ett avtryck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s