Klarar man sig?


S122 160309_Michaela_B_0152-EDIT-FB

Photo: Joakim Oscarsson Modell: Jag

Jag har bättre dagar och jag har sämre dagar. Igår var en dålig dag som slutade men att jag nästan höll på att börja storböla på bussen så jag fick skynda mig av på mitt busstopp. Väl av så la det sig, men slutade med tårar i soffan av utmattning, huvudvärk och en rätt krävande em på VUX. Jag behöver den lilla energi jag har till mig själv, har inte ork att försöka behaga andra. Jag la mig vid nio och somnade strax innan tio. vaknade vid sex somnade om och klev upp vid åtta. Kände mig långt ifrån utvilad. Hade en TFP plåtning inbokad idag som jag fick avboka då jag känner mig så utmattad. Har även hunnit att gråta en sväng i soffan idag med pga stress över skolan samt stress över ekonomin som känns som den inte existerar. Men även för att jag är i sånt behov av en stor lång kram och någon som bara håller om mig och säger att allt kommer bli bra, stryker mig över kinden. Någon som bromsar mig och stöttar mig dagligen. Måste ringa mina föräldrar för hjälp denna månad. Jag har betalat räkningar och sedan inte lyxat till det alls för resten. Så denna stress gör att jag får ångest med, jag tycker inte om att behöva be om hjälp eller fråga om pengar. Jag är snart 30 och borde klara mig själv.

Jag har insett att jag inte kommer kunna uppfylla alla mina kurskrav på kliniken denna termin då det är omöjligt. Få vuxpass kvar och inte många som stämmer överens med bokning för fyllnadsprov, karies ex. Sedan om man får in en pat så ska denna kunna komma och inte avboka. Jag ska hinna få klart några saker som jag har startat med innan sommaren och passen är få. Jag ska alltså försöka att pussla ihop detta själv, för vi har ingen sköterska som gör detta. Jo, har jag nämnt att vi har massa tentor med som skall skrivas? GE MIG LUFT…. Vill ha sommar, men hur tar jag mig dit hel? Och hel ja…. Mitt ben tycks inte vilja bli helt, bara en promenad på 3km får mig att känna av baksidan och smärta. Hur länge ska jag behöva stå ut med detta utan att få röra mig och få löpa?

Skräcken att behöva ta ett sabbatsår får mig att kämpa med. Jag vill bara framåt, jag vet inte hur jag skulle klara av att vara i sthlm ett år mer än jag behöver. Jag är en kämpe, men klarar man sig på det? Jag lever på hoppet, alltid gjort och kommer göra. Jag tar mig ut ur mörkret på ett eller annat sett. Just nu är sommaren det lita ljuset som jag kan se långt där borta!

Sedan jul så går jag till en Psykolog lite då och då för att prata om livet och ja, allt. Så jag har en plan. Men detta är min ventilation med.

En tanke på “Klarar man sig?

  1. Förstår precis hur du känner dig. Det är hemskt och det blir en vanmakt i att inte veta hur man ska klara sig förbi i ett stycke. Känslan av att vara helt ensam med allt.
    Håll ut sista veckorna nu så är det snart sommar och då antar jag att fina Jämtland vankas?

    Kramar

Lämna ett avtryck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s