130806 – Empati


20130806-220019.jpg

Att kunna känna och visa empati för andra medmänniskor är något som människan har fått som förmån. Jag säger inte att djur inte gör det för ibland är de bättre att utföra denna handling än vad vi är. Men vi har fått förmågan att kunna göra och utföra goda handlingar för de som är i störst behov av det för stunden. En vänlig handling i rätt stund kan göra en stor betydelse för någon. Ibland kan det räcka med ett leende eller en uträckande hand.

 

Varför skriver jag detta? För att jag för en dag för inte så allt för många dagar sedan upplevde en av de mindre roliga dagarna i mitt liv. Under denna dag blev jag utskälld, utkörd och i mina ögon förnedrad på en dag som startade dåligt innan allt detta, och som skulle vara min dag. Hade personen frågat och diskuterat på en normalt sätt istället för att skälla det första som hände hade vi löst det på samma sätt som det sluta. Hade personen inte kört ut mig från det ställe jag hade blivit lovad att vara på av de som var ansvariga vilket inte denne var så hade jag inte känt mig förudmjukad av att behöva fälla mina tårar bland folk som blev följden av den långa dagen och utmattning. Hade jag istället fått lite empati där istället hade min dag blivit bättre.

Och nej, jag överdriver inte. det var inte enbart jag som upplevde detta.

Lämna ett avtryck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s