TAPIL – Intervju del.


12o=illis-intervju-nyJag har fått mycket frågor angående hur denna dag går till och om jag har några tips. Efter som det är många som frågat så skriver jag lite kort här istället för att svara var och en på mailen.

Hur går den till?
Man får träffa en man och en kvinna. Den ena kommer kännas mer tuff och den andra kommer vara mer mjuk. Om det är medvetet eller om det bara blev så för mig det vet jag inte. De kommer att ställa frågor till dig utifrån din personliga berättelse och lite annat. De kommer kolla din motivation till att plugga och om du har koll på vad du ger dig in på. De kommer kolla din personlighet också.

Men i det stora hela så kommer de bara att sitta och prata om lite allt möjligt för att kolla vad du är för person och om du kommer passa att jobba med människor. Vad du har för livserfarenheter och filosofier.

Så mitt tips är att vara dig själv. Du vinner inget på att spela någon du inte är, och jag personligen skulle tycka det vore tråkigt om du ”lura” till dig platsen. Ta några djupa andetag innan du går in och var lugn. Jag försökte att tänka till lite innan jag svara på frågan men inte så det märktes att jag tänkte till, men det är för att jag har en tendens ibland att lyckas slänga ut någon ”groda”!

Men jag var mig själv, svarade på frågorna, berättade om mina arbetslivserfarenheter och livserfarenheter när de frågade. Samt lite allmänt prat blev det men den ena.

Kläder
Fick denna fråga med så får svara på den med. Klä dig i något som du känner dig bekväm i. Är det skjorta och jeans ta skjorta och jeans. Är det klänning, ta känning eller är det jeans och en snygg tröja.. Ja ni fattar galoppen. Dock kanske man ska se till så man har rena och hela kläder, det är första intrycket som är det viktigaste och det som de kommer ihåg.

Boende om du kommer in.
Jag är inte till så mycket hjälp där. Det finns massa sidor man kan anmäla sig på tex. huge. men googla så hittar ni. Jag bode i andrahand genom en bekant i en etta i Alvik först men hon fick den såld så jag var tvungen att hitta nytt boende. Slutade med att min otroligt snälla styvfar köpte en etta åt mig vid Annedal. En charmig etta från 1942. Oerhört tacksam för det.

När det kommer till det stora hela skulle jag säga att man vinner på att ha ödmjukhet och allmänt hyfs.

Jag har försökt att svara på det mesta har säkert glömt något men är väldigt trött av allt plugg inför spärrtentan nästa vecka och omduggan som var igår. Så ha överseende tack! 🙂 Karolinska

3 tankar om “TAPIL – Intervju del.

  1. Hej!

    Kul att följa din blogg. Jag tänkte höra med dig om du har några tips på studentlägenheter i flemingsberg, Huddinge mm då jag förhoppningsvis kommer att plugga till tdl på hösten. Hemsidor där man kan ställa sig i bostadsköer för studenter.
    Är det svårt att få studentlägenhet om man ska plugga på KI?

    Vore tacksam för svar

    Förstår att du har fullt upp i skolan med tentor och så vidare

Lämna ett avtryck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s